Tungvektere ut mot arbeidslivskriminalitet

De dominerende aktørene som arbeider for å forebygge arbeidslivskriminalitet har i dag lansert ti nye strategiske forebyggende grep. Målgruppen er spesielt kommuner og næringsliv.

Bak grepene står Skattedirektoratet, NHO, KS, LO, YS og Unio. Seniorrådgiver Anne Cathrine Jacobsen i Difi er veldig positiv til initiativet.

– Disse rådene er i høy grad en videreformidling av Difis veiledning og verktøy på området. Vi tror at det nå vil bli lettere for kommuner å bekjempe svart økonomi og arbeidslivskriminalitet, sier Anne Cathrine Jacobsen. 

Samarbeid mot svart økonomis ti strategiske grep skal gjøre det enklere å hindre at useriøse aktører får tilgang til kontraktene i risikoanskaffelser som for eksempel bygg, renhold og bilvask.

Dokumentet er laget slik at det kan danne grunnlag for vedtak i kommunestyrene.  Det viser til de gode verktøyene som allerede finnes og gir veiledning på når, hvor og hvordan disse skal brukes.

Strategiske grep for å hindre svart økonomi og arbeidslivskriminalitet ved anskaffelser i kommuner og fylkeskommuner

Publisert: 25. januar 2016 Oppdatert: 11. april 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.