Workshop om offentlig innkjøp av bærekraftig mat og drikke

Onsdag 10. og torsdag 11. oktober arrangerer Difi workshopen «Bærekraftig mat i offentlig sektor» på fagmessen Foodscape, som finner sted på Norges varemesse på Lillestrøm.

Publisert: 04. okt 2018, Sist endret: 05. nov 2018

– Hver dag serveres et høyt antall måltider i offentlig sektor – det være seg i kantinene, på sykehus, eldresentre eller på SFO og i barnehagene. Difi skal bidra til at mat og drikke som kjøpes inn har et mest mulig bærekraftig fotavtrykk, sier rådgiver Maren Grevstad Pettersen i Difi.

Difi lanserte nylig forslag til krav og kriterier til offentlige anskaffelser av mat- og drikke. Disse vil også være tema under Difis workshop. Målet er å ende opp med gode og balanserte krav og kriterier.

– I workshopen vil vi bringe offentlig oppdragsgivere og leverandører av mat og drikke sammen for å diskutere hvordan vi best kan ta hensyn til miljø, klima og sosialt ansvar i offentlige anskaffelser, sier Grevstad Pettersen.

Foodscape er en fagmesse med fokus på bærekraftig mat og drikke, og konferansen arrangeres for første gang i år.

Les mer om Difis workshop på Foodscape og meld deg på

Deldette