Ny tjeneste på Anskaffelser: Spørsmål og svar

– Vi håper at dette blir et nyttig supplement til Difis generelle veiledning, sier fagdirektør Trygve Olavson Laake i Difi.

Publisert: 19. jun 2019, Sist endret: 20. jun 2019

Bakgrunnen for den nye nettsiden er at mange henvender seg til Difi med ulike spørsmål om anskaffelser, alt fra hvor de finner relevant anskaffelsesregelverk til hvilke klagemuligheter de har.

– Mange stiller samme spørsmål eller har spørsmål om det Difi har besvart tidligere. Difis tanke er at det kan være nyttig om brukerne selv har mulighet til å sjekke om Difi tidligere har svart på tilsvarende problemstilling som de selv sitter med.  Forhåpentlig får de dermed raskt et relevant svar, sier Trygve Olavson Laake.

På nettsiden har Difi lagt ut nye spørsmål, men også samlet eksisterende spørsmål og svar-sider på anskaffelser.no om ulike tema.

– Svarene viser i stor grad til mer detaljert omtale i de øvrige veiledningstekstene. Eksempler er Nærings- og fiskeri­departementets veileder om offentlige anskaffelser og Difis egen veiledning. Vi håper spørsmål- og svar-sidene vil bidra til at enda flere brukere finner frem til relevant veiledning, sier Laake.

Difi tar sikte å utvide med flere spørsmål og svar etter hvert.

– Vi vil gjerne ha tilbakemelding fra brukerne. Da kan vi videreutvikle nettsiden, sier Laake.

Du finner snarvei til spørsmål og svar i toppen av siden på anskaffelser.no.

Kontakt