Omsorgsbygg først ute

De første prosjektene i Difis pilotprogram på BVP er ferdigstilte. Først ut i løypa var Munkerud og Vollebekk barnehage i Oslo.

Publisert: 05. sep 2019, Sist endret: 05. sep 2019

Oslo kommune ved Omsorgsbygg er oppdragsgiver for prosjektene som nå er ferdige. Prosjektene er levert med høy kvalitet og fornøyde oppdragsgivere, leverandører og brukere.  

– Vi håper Omsorgsbyggs erfaringer kan friste flere til å vurdere om BVP kan passe til deres prosjekt. Vi tror at BVP kan bidra til en mer effektiv anskaffelsesprosess og det passer spesielt til prosjekter hvor leverandørens kompetanse og risikoforståelse er kritisk, sier seniorrådgiver Magne Hareide i Difi. 

Les om oppdragsgivers og leverandørenes erfaringer med å bruke BVP på bygg.no.

BVP, eller prestasjonsinnkjøp, er en metode for innkjøp og prosjektstyring som skal gjøre det enklere for oppdragsgiver å finne riktig kompetanse til oppdraget. Konkurransen baseres på en kort og funksjonsbasert kravspesifikasjon med søkelys på kompetanse, måloppnåelse og risikostyring i utvelgelse av riktig leverandør.  

Omsorgsbygg deltar i Difis pilotprosjekt for Best Value Procurement (BVP). Pilotprosjektet er etablert for å samle erfaringer fra BVP for å se hvilke effekter metoden kan gi i norske bygg- og anleggsprosjekter. Pilotgruppen gjør også at Difi kan gi best mulig veiledning på metoden og etablere en beste praksis. I Difis pilotgruppe bidrar oppdragsgiverne med sine erfaringer og kan støtte hverandre underveis. 

Les mer om BVP og Difis pilotgruppe.