Migrering til EHF fakturering 3.0 (Peppol BIS Billing 3.0) – 31.desember 2019

Overgangen til EHF fakturering 3.0 (Peppol BIS Billing 3.0) nærmer seg nå slutten, med utfasingsdato for EHF faktura og kreditnota 2.0 ved utgangen av 2019.

Publisert: 12. des 2019, Sist endret: 18. Mar 2020

Fra norsk side ser vi i ELMA at et betydelig antall mottakere fortsatt mangler registreringen av obligatorisk EHF fakturering 3.0 (Peppol BIS Billing 3.0). Dette er brudd på kravet til bruk av EHF fakturering 3.0 / Peppol BIS Billing 3.0 som det har vært obligatorisk for alle fakturamottakere Peppol-nettverket å støtte fra 18. april 2019.

Retningslinjer for migreringen av formatet Peppol BIS Billing 3.0 tydeliggjør hva som forventes etter utfasingsdatoen 31. desember 2019. Se den nylig oppdaterte migrasjonssplanen for Peppol BIS Billing 3.0 og nyhetssak fra OpenPeppol for detaljer. Her gis det blant annet forklaring på hvordan migreringen skal gjennomføres for dokumentformater som er basert på Peppol BIS 5a og 4a (versjon 2.3 eller eldre).

Fra januar 2020 og utover vil OpenPeppol vurdere forskjellige tiltak overfor tjenestetilbydere med mottakere som fortsatt ikke støtter Peppol BIS Billing 3.0. Herunder, men ikke begrenset til å:

  • Navngi tjenestetilbydere med mottakere som fortsatt ikke støtter Peppol BIS Billing 3.0
  • Sette i gang avviksprosedyrer overfor tjenesteleverandører med mottakere som fortsatt ikke støtter Peppol BIS Billing 3.0
  • Fjerne utdaterte dokumentidentifikatorer i Peppol-nettverket

Slike tiltak vil bli annonsert fortløpende med tilstrekkelig varslingstid for de det gjelder.

Vi oppfordrer på det sterkeste alle til å fjerne ikke-kompatible registreringer og bidra til et pålitelig og forutsigbart Peppol-nettverk.

Difi vil ikke slette registreringer av EHF faktura og kreditnota 2.0 fra ELMA 1. januar 2020. Den enkelte tjenestetilbyder må gjøre dette selv via sitt aksesspunkt.

Se også informasjon om migreringsoppdatering på vefa.digdir.no.