Offentlige anskaffelser et sentralt virkemiddel i overgangen mot en mer sirkulær økonomi

Regjeringens sirkulær strategi ble lagt fram av Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn 16. juni. Strategien har et eget kapittel om sirkulære anskaffelser, og den inneholder omfattende føringer for innkjøpsrelevante områder som bygg, digitalisering og batterier.

Målet med strategien er at Norge skal bli et foregangsland i en grønn sirkulær økonomi. Offentlige anskaffelser fremheves som et sentralt virkemiddel i overgangen mot en mer sirkulær økonomi. 

Regjeringen ønsker med denne strategien blant annet å legge grunnlaget for at vi fremmer bærekraftig offentlig forbruk og grønn innovasjon gjennom offentlige anskaffelser.

Strategien viser også til ytterligere konkretisering i den kommende handlingsplanen for økt andel grønne og innovative offentlige anskaffelser, som DFØ har fått i oppdrag å utarbeide i samarbeid med Miljødirektoratet. 

Les om den nye strategien på Regjeringen.no
 

Publisert: 16. juni 2021 Oppdatert: 12. desember 2022

Kontakt

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.