Forsvaret - økologisk mat

Kjelde: Forsvaret

Forsvaret i Midt-Noreg samarbeidde med Bioforsk økologisk om prosjektet Økologisk mat i Forsvaret -15 prosent i 2010.

Publisert: 09. jul 2013, Sist endra: 14. jan 2019

Målsetnaden for prosjektet var å byte ut nokre volumprodukt som for eksempel poteter, mjølk, jus og rotgrønsaker, til økologiske.

Viktige suksessfaktorar for prosjektet:

  • Prosjektet var basert på frivilligheit, noko som gjorde kokkane nysgjerrige.
  • Dei tilsette ved kvart kjøkken fekk vere med å bestemme.
  • Økologisk grunnkurs for kokkane.
  • Nedskjering og foredling av økologisk kjøtt.
  • Positiv medieomtale.

Prosjektet var så vellykka at det blei bestemt å satse på økologisk mat i Forsvaret over heile landet. Målsetnaden for 2012 var 15 prosent, men har vore på 10 prosent. Målsetnaden for 2013 er 15 prosent. Volumvarer som Forsvaret i dag har bytt heilt ut eller er i ferd med å byte heilt ut til økologisk, er lettmjølk, ekstra lettmjølk, egg, heileggmasse og skiva ost. Mjølka utgjer nær 700 000 liter på årsbasis.

Hjelp oss å bli bedre

Fant du det du lette etter?

Tilbakemeldinger blir ikke besvart. Gå til siden med kontaktinformasjon hvis du trenger hjelp.

Hjelp oss å bli bedre