Kontraktskrav for lønns- og arbeidsvilkår

Kilde: Difi

Difi har utarbeidet standardiserte kontraktskrav for lønns- og arbeidsvilkår, som kan brukes i alle relevante anskaffelser.

Publisert: 26. sep 2013, Sist endret: 06. nov 2018

Kontraktskravene kan klippes og limes rett inn i egne kontrakter. Dersom dere ønsker kontraktskravene i en annen filtype, ta kontakt med arbeidslivskriminalitet@difi.no 

Siste versjon er versjon 1, oppdatert per september 2018.

Vær oppmerksom på at Difis standard kontraktskrav følger forskrift om lønns- og arbeidsvilkår. Dersom du ønsker grunnlag for å gjøre stedlig kontroll, må dette inntas i kontrakten. Du kan for eksempel innta følgende passus:

"Oppdragsgiver, samt eksterne kontrollører engasjert av oppdragsgiver, har rett til å foreta annonserte og uannonserte stedlige kontroller hos leverandøren, eventuelle underleverandører og ved lokasjonen hvor tjenesten utføres. En stedlig kontroll vil kunne inkludere innsyn i lønns- og personalsystemer."

Dersom kontrakten gjelder et område som reguleres av en allmenngjøringsforskrift, finner du mer informasjon på Arbeidstilsynets hjemmesider om hvilke krav som gjelder for deg som oppdragsgiver.  

Sist endret: 18. september 2018

Hjelp oss å bli bedre

Fant du det du lette etter?

Tilbakemeldinger blir ikke besvart. Gå til siden med kontaktinformasjon hvis du trenger hjelp.

Hjelp oss å bli bedre
*