Innkjøpere kan begrense matsvinn

Krav til matsvinn er formulert i DFØs kriterieveiviser. Bruk dem!

Publisert: 11. des 2019, Sist endret: 04. nov 2020

Å redusere matsvinn er det enkleste klimatiltaket dere kan gjøre. Du vil finne informasjon om hvordan du kartlegger og reduserer matsvinn på Matvett.no. Når dere skal kjøpe inn måltidstjenester eller mat- og drikkeprodukter, bruk Kriterieveiviseren

Vi deltok 10. desember på et webinar om matsvinn hos Miljødirektoratet hvor vi presenterte hvordan krav til matsvinn er formulert i vår kriterieveiviser. I tillegg til Difi presenterte Matvett serveringsbransjens prosjekt KuttMatsvinn2020 og Bærum kommune hvordan de har kartlagt og redusert matsvinn ved fire sykehjem. Se opptak av webinar om hvordan redusere matsvinn i kommunens virksomheter.

Bærum fikk støtte til å frigi en 40 prosent stilling til å koordinere matsvinnarbeidet med midler fra Klimasatsordningen for kommunene. Alle kommuner kan søke om midler til klimatiltak. Fristen er 15. februar. 

Vi anbefaler også Miljødirektoratets facebookgruppe Lokalt klimaarbeid for tips om aktuelle nyheter, webinarer og arrangementer.

Kontakt