Åpen eller begrenset konkurranse

Spørsmål og svar om åpen eller begrenset anbuds- og tilbudskonkurranse.

Publisert: 11. Apr 2019, Sist endret: 07. Mai 2019

Hva er forskjellen på en åpen og en begrenset konkurranse?

Anskaffelsesprosedyrene tilbudskonkurranse og anbudskonkurranse kan begge gjennomføres som en åpen eller begrenset prosedyre.

  • En åpen tilbuds- eller anbudskonkurranse innebærer at alle interesserte leverandører kan levere tilbud til konkurransen.
  • I en begrenset tilbuds- eller anbudskonkurranse kan alle interesserte leverandører søke om å bli kvalifisert til å delta i konkurransen.

Oppdragsgiver vurderer kvalifikasjonssøknadene og bare de leverandørene som oppfyller de kvalifikasjonskrav oppdragsgiver har stilt blir så invitert til å levere tilbud.

Oppdragsgiver kan videre begrense antallet leverandører som får levere tilbud til bare en del av de kvalifiserte leverandørene.

Dersom oppdragsgiver skal foreta en slik utvelgelse må han opplyse om dette på forhånd og oppgi hvilke på kriterier utvelgelsen skal skje.

En begrenset konkurranse vil være fornuftig når det er ressurskrevende å utarbeide og evaluere tilbudene i konkurransen. Ved rene priskonkurranser er det ikke nødvendig med en begrenset prosedyre.

Deldette

Ofte stilte spørsmål om anskaffelser

Hjelp oss å lage bedre nettsider

Fant du det du lette etter?

Hjelp oss å lage bedre nettsider
*